Oltenia

OLTENIA

Sunt multe lucruri legate de corul studenților care si-au lăsat amprenta în viața mea. Unul dintre ele, și probabil cu cel mai mare impact, este misiunea lunară din Oltenia.

Corul studenților nu se limitează doar la închinarea și slujirea prin cântare, ea cuprinde și slujirea misionară prin dedicare și implicare. Iar lucrul acesta aduce creștere spirituală intr-un mod excepțional de frumos. Mai mult, fiind un grup de persoane, doar o misiune are puterea de a lega o prietenie strânsă între cei care aleg să rezerve acest timp pentru răspândirea Evangheliei.

David Cicai

Student, 24 ani

N-am ştiut ce înseamnă misiunea din Oltenia până când am ajuns acolo. După ce treci de prima impresie reuşeşti să îţi opreşti un moment pentru a te gândi şi a trage concluzii. Sincer, nu faci nimic deosebit, cum ar fi să muţi munţi sau să schimbi un sat întreg. Nu, ci faci lucruri pentru care e nevoie de tine: să spui acea vorba de încurajare, să oferi înţelegere, să-ţi deschizi inima către ceea ce e dispus Dumnezeu să te înveţe de fiecare dată.

În momentele când se face linişte, cum merg toţi la somn, rămâi singur tu, gândurile tale şi Dumnezeu- atunci conştientizezi lucrarea la care am fost chemaţi special cu toţii: de a spune tuturor oamenilor despre măreaţa jertfă a lui Dumnezeu, dovada dragostei, arătată prin moartea lui Isus, şi promisiunile sincere ale învierii Lui. Ceea ce se întâmplă în acel timp de misiune va schimbă în primul rând inima ta, iar apoi a celorlalţi, a oamenilor.

Când eşti chemat să spui, poţi fi dintre aceia ce sunt chemaţi să meargă şi să spună. Eşti chemat să faci diferenţa, şi să-ţi împlineşti chemarea.

Adelina Simut

Studentă, 21 ani

Oltenia, când aud acest cuvânt mă gândesc la oamenii care au nevoie de Dumnezeu! Oameni care însetează după Cuvânt şi care au nevoie de o vorba bună, de o încurajare, o îmbrăţişare.

Personal am trăit multe experienţe alături de Dumnezeu în Oltenia, de la smerenie, la înălţare sus pe munte. Am învăţat că trebuie să mă las în mâna Domnului şi El să lucreze prin mine, nu eu, ci Domnul! Locul unde Dumnezeu m-a modelat, unde am învăţat ce înseamnă să slujeşti şi să fii slujit, iar fiecare misiune e unică şi plină de învăţături noi. Locul unde îl vezi pe El!

Alexandra Popovici

Asist. Med. General, 22 ani

Oltenia pentru mine nu înseamnă doar locul în care pot fi o binecuvântare pentru oamenii întâlniţi acolo. Oltenia, în primul rând, înseamnă locul în care eu pot fi nespus de binecuvântat şi nespus de plin de prezenţa Domnului, atât prin persoanele cu care merg acolo cât şi prin oamenii nespus de deschişi pe care îi pot întâlnii acolo. Oltenia înseamnă binecuvântare. Oltenia înseamnă locul în care Domnul poate lucra într-un chip atât de minunat atât la viaţă mea cât şi la viaţă oamenilor de acolo. Oltenia înseamnă slujire. Oltenia înseamnă dedicare. Oltenia înseamnă implicare.

Dar mai mult decât toate, Oltenia înseamnă dragoste. Dragostea cu care Domnul ne înconjoară şi ne binecuvîntează zi de zi. Dragostea pe care Domnul o revarsă în vieţile noastre şi dragostea pe care Domnul aşteaptă ca noi să o răspândim în jurul nostru.

Laurentiu Derlean

Student, 21 ani

Când mă gândesc la Oltenia îmi vin în minte toate momentele în care am adus bucurie pe chipurile oamenilor şi al copiilor cu care am petrecut câteva zile minunate. Prin misiunea din Oltenia Dumnezeu m-a învăţat de multe ori cum e să slujeşti, nu doar să fii slujit, m-a învăţat să am răbdare şi să ofer un zâmbet atunci când cineva are nevoie. Aici am învăţat să preţuiesc mai mult oamenii, să ascult şi să le vorbesc despre Dumnezeu.

Oltenia este locul unde Dumnezeu îţi vorbeşte când nu te aştepţi şi lucrează cum nici nu mi-a trecut prin cap. Pot spune că pentru mine, Oltenia e o binecuvântare şi o lucrare pentru care îi mulţumesc Domnului că mi-a îngăduit să o fac.

Madalina Grecu

Studentă, 21 ani